Fehérné Földi Mária
Hímzett kézimunka
Cím: 3450 Mezőcsát, Pacsirta u. 15.

Tel.: +36 20 516 4910
Mail: feherne.marika@freemail.hu
Facebook: Fehérné Földi Mária

1958-ban születtem Mezőcsáton, az általános- és a középiskolát is itt végeztem, jelenleg is itt élek.
Gyermekkorom óta érdeklődöm a kézimunka szinte valamennyi ága, valamint a néptánc és a népzene iránt. Ez az érdeklődés, nyitottság mai napig meghatározója az életemnek, mivel nagyon fontos számomra a hagyományőrzés. Vallom: tovább kell éltetni azt a sok szépséget, amit elődeink ránk hagytak. Nem titkolt vágyam a példamutatás.
Mindezek szellemében néhány éve kutatni kezdtem a régi mezőcsáti kerámiák motívumvilágát, és ezeket próbálom alkalmazni, átültetni hímzett kézimunkáimra.
Tagja vagyok a Mezőcsáti Népművészeti Egyesületnek és a Csáti Alkotók Társaságának. Hímzett termékeimmel a térségben évről-évre megrendezésre kerülő Helyi Termékfesztiválokon, illetve a különböző városi rendezvényeken mutatkozom be. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Dél-Borsod Kincsei csoport tagjaként kiállításon vehettem részt Miskolcon, Sárospatakon és Rozsnyóban.
Boldogsággal tölt el, hogy városom 2009-ben a „Közösség Szolgálatában”, 2018-ban pedig életutamért, munkásságomért a „Mezőcsát Városért” kitüntetést adományozta részemre.

3450 Mezőcsát, Pacsirta utca 15.

A térség hasonló termékei

Korpás Léri – hímzett kézimunka (Gelej)

Mindig is szívesen foglalkoztam kézimunkával. Legszívesebben horgolok, gobelinezek és hímzek. Utóbbiban kiemelt szerepet kapnak a híres geleji szűcshímzés motívumai.


2021 © Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.

Készítette a Viacom Informatikai Kft.