Szikszai Róbert
Grafika

Cím: 3450 Mezőcsát, Kossut út 109.
Tel.: +36 20 374 4284
Mail: robert.szikszai@gmail.com

Szikszai Róbert 1984-ben született Miskolcon. Mezőcsáton él, az általános- és a középiskolát is itt végezte. 2003 és 2007 között Egerben az EVENTUS-ban (Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény) folytatta tanulmányait dekoratőr és animáció szakon. Már 7–8 éves kora óta erősen él benne a rajz iránti szeretet. Gyermekként leginkább a képregény rajzolás vonzotta; akkori munkái színesek, a rajzfilmek és a képregények világát idézik. Korábban vízfestékkel és temperával is festett, Egerben eltöltött évei alatt kedvelte meg a tust, azóta legszívesebben ezzel dolgozik. Alkotásai jórészt groteszk, ironikus hangvételűek. Sajátos humorérzékről, fantáziadús és egyedi gondolat- és érzésvilágról tanúskodnak. Számos grafikája mind hangulatát, mind képépítési metódusát tekintve metál zenekarok profi módon megálmodott lemezborítójának is beillene. Művei sikerrel szerepeltek országosan meghirdetett és nemzetközi tematikus pályázatokon és több alkalommal bemutatásra kerültek ezek kiállítási anyagaiban.
A Mezőcsáti kistérségben Helyi Termék Fesztiválok és Városnapok alkalmával a CSAT (Csáti Alkotók Társasága) más alkotóival karöltve, közös kiállítások keretében mutatta be munkáit. Emellett három egyéni kiállítása is volt. (Forrás: videki-elmenyek.hu)
.

A térség hasonló termékei

Csótka Lajosné – festmény (Mezőcsát)

Már az általános iskolában is a rajz volt az egyik legkedvesebb tantárgyam. Úgy gondolom, minden embernek kell legyen az életében egy olyan hobbi, amiben megnyugvást találhat, amelynek segítségével kikapcsolódhat a rohanó világban. Számomra ez a hobbi a rajzolás és a festés maradt, amelyben autodidakta módon fejlesztettem és fejlesztem magam a mai napig.


2021 © Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.

Készítette a Viacom Informatikai Kft.