Veres Méhészet
Méz

Cím: 3450 Mezőcsát, Deák Ferenc utca 10/B.
Tel.: +36 20 997 4794
Mail: erdesz@veresmeheszet.hu
Web: www.veresmeheszet.hu
Facebook: veresmeheszet

Szegény idők jártak akkor, nagyapánk is szegény ember volt, azért kezdett el méhészkedni, hogy fiainak édességet tudjon adni… így kezdődött a családi méhészetünk története 1952-ben. A család ekkor Tiszadorogmán lakott, mely csodálatos hely volt egy méhész számára.
Az általános iskolát befejezve édesapánk méhész szeretett volna lenni, de nem találtak a közelben ilyen iskolát, így más irányt vett az élete és villanyszerelőként helyezkedett el. 1968-ban az egész család Mezőcsátra költözött. Édesapja révén azonban továbbra is kapcsolatban maradt a méhészkedéssel.
1972-ben megnősült, és ekkor kezdődött a nagybetűs méhészkedés. Vett harminc darab keretes kaptárt. Mivel a nagybani méhészkedésben nem volt tapasztalata, hogy a tudást megszerezze, beiratkozott egy méhész oktatásra. Sokszor volt sikertelenség a jutalma, de örök optimistaként a jövőre koncentrált.
1976-ban született János fia, akit a szülőotthonból nem hazavitt, hanem ki, a méhesbe, végig a jártató méhek előtt. Gergő az édesanyja hasában tanulta a méhanya nevelést. Az idő édesapánkat igazolta. Ugyan mindketten „rendes” szakmát is tanultunk, de a méhészet, a családi gazdaság mellett állapodtunk meg.
A méhanya nevelést édesapánktól János vette át 2008-ban, 2017-től pedig együtt csináljuk a méhészetet is. Napjainkban 380 méhcsaláddal dolgozunk. Több mint 25 éve nem vándorlunk, ugyanis a saját mezőgazdasági területeinken a vetésforgót úgy állítjuk össze, hogy folyamatos méhlegelőt biztosítsanak méheink számára.

3450 Mezőcsát, Deák Ferenc utca 10/B.

A térség hasonló termékei

Takács István – méz (Gelej)

Tiszavalkról származom, ahol nagyapám és édesapám is foglalkozott méhekkel, annakidején még kasokban. Nagyobb méhészetet vezetett néhai nagybátyám: gyerekként mindig ott lábatlankodtam körülötte. A gyakorlati érdeklődés tehát egészen korán kialakult bennem a méhészkedés iránt, bár ez akkoriban még inkább csak játék volt, az iskolában például egyáltalán nem érdekelt a biológia, a rovarok világa.

A térség hasonló termékei

Matuscsák Béla – méz (Nemesbikk)

2020 tavaszán kezdtünk el méhészettel foglalkozni. A megtermelt méz és a propolisz értékesítésén túl méhcsaládok eladásával is foglalkozunk.

A térség hasonló termékei

Szabó László – méz (Tiszakeszi)

Mivel úgy tapasztaltam, hogy az emberek ismét egyre szívesebben fordulnak a természetes megoldások, gyógymódok felé, egyre tudatosabban igyekeznek táplálkozni, és ennek keretében ismét kezdik felismerni a méz jótékony hatásait, szabadidőm hasznos eltöltése céljából 2019 tavaszán jómagam is méhészkedni kezdtem.


2021 © Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.

Készítette a Viacom Informatikai Kft.