Mezőcsáti Térség Termékkataszter

A Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás „Helyi foglalkoztatási paktum a Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 16 településén” címmel támogatási kérelmet nyújtott be a TOP-5.1.2-15 számú „Helyi foglalkoztatási együttműködések” tárgyú pályázati felhívásra, mely a TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00003 azonosító számon az Irányító Hatóság 2017. május 16-i keltezésű levele alapján támogatásban részesült.

A Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás klasszikus mezővárosi térséget fed le, amely agrár- és élelmiszeripari prioritásokkal és speciális termékkínálattal rendelkezik. A Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás e helyi előállítású termékekre alapozva szeretné tovább fejleszteni, erősíteni a vidék, a Társulás 16 településének gazdaságát. E gazdaságfejlesztés fontos állomásai a Mezőcsáti helyi piac fejlesztése, a Mezőcsáti hűtőház, a Mezőcsát iparterület liofilizáló üzem, valamint az M3-as autópálya Geleji Pihenőjében felépülő Geleji Árucsarnok.

Ahhoz azonban, hogy az együttműködésen alapuló fejlesztések hatékonyak és jól célzottak lehessenek, pontosan ismernünk kell, hogy a településeken milyen helyi termékeket állítanak elő, s hogy e termékek milyen paraméterekkel rendelkeznek. Emellett alapvető információkkal kell rendelkeznünk a termelést végző gazdák, vállalkozók, cégek tevékenységéről is.

Mindezek érdekében elsődleges fontosságú az egységes keretrendszert alkalmazó helyi termékkataszter összeállítása, amelyben átlátható, egységes formában kerülnek rögzítésre mindazon helyi termékek, amelyekkel gazdaságfejlesztési terveink kialakítása során számolhatunk, illetve számolnunk kell.

E program keretében készült el jelen weboldalunk, melynek célja, hogy bemutassa mindazon gazdákat, vállalkozókat, cégeket, akik a Mezőcsáti térség településein élelmiszert, kézműves, kozmetikai vagy egyéb jellegű terméket állítanak elő.

A program keretében 500 példányban nyomtatott katalógus is megjelent.

A mezocsathelyitermek.hu weboldal a „Helyi foglalkoztatási paktum a Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 16 településén” című, TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00003 pályázat keretében valósult meg.


2021 © Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.

Készítette a Viacom Informatikai Kft.