Klész Zoltánné
Papírfonás
Cím: 3466 Tiszadorogma, Kossuth utca 13. 
Tel.: +36 30 712 8365
Mail: anikoszeles313@gmail.com
Facebook: Anikó-Papírfonásai

Tiszadorogmán, a vesszős faluban régi hagyománya van a kosárfonásnak. A különleges kosarak, fonott használati tárgyak már gyermekkoromban is csodálattal töltöttek el, érdeklődve figyeltem a falubeli kézműves mestereket, kisiparosokat. Vesszőfonással ennek ellenére soha nem próbálkoztam, az érdeklődésem középpontjába 2017-ben a papírfonás került, amely technikával először az interneten találkoztam.
Az érdeklődésből hobbi, majd szerelem lett: a sok-sok gyakorlás, autodidakta tanulási folyamat eredményeként egyre több időt szenteltem a papírfonásnak. Legszívesebben használati értékkel bíró dísztárgyakat készítek, az esztétika mellett tehát nagyon fontosnak tartom, hogy funkciója is legyen az elkészült alkotásnak. Legszívesebben fekete-fehér napilapokból készült és fehérre vagy színesre festett pálcákkal, illetve színes reklámkiadványokból tekert, egyedi mintázatú pálcákkal dolgozom.
Nagy örömömre szolgál, hogy az eltelt viszonylag rövid idő alatt olyan egyéni stílusjegyeket sikerült létrehoznom (főleg a színes, festetlenül használt pálcákkal kialakított különleges mintázatokkal), amelyek más papírfonók tetszését is elnyeri, gyakran kérnek tőlem technikai jellegű tanácsot is.
Munkáimat facebook-oldalamon lehet megtekinteni és megrendelni.

3466 Tiszadorogma, Kossuth utca 13.


2021 © Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.

Készítette a Viacom Informatikai Kft.