Pabarné Bethlen Judit Ziza
Egyedi táskák, neszesszerek, pirográfia

Cím: 3467 Ároktő, Apponyi u. 2.
Tel.: +36 20 287 2069
Mail: bethlenzita@gmail.com

Két kisiskolás gyermek anyukájaként, hogy a minimális szabadidőmet kitöltsem, kipróbáltam a pirográf technikát, ami magával ragadott, és immár 5. éve készítek ezzel a technikával díszített órákat, dobozokat.
A pirográfia mint régi művészeti ág, amikor az alkotó szabad kézzel fára vagy bőrre égetéssel viszi fel a mintát. A történelem kezdete óta égetnek fára az egyiptomiak és az afrikai törzsek tagjai. A 19. század végén egy melbournei építész, Alfred Smart észrevette, hogy a vízbázisú festéket hőhatással fára lehet felvinni. A hőhatást egy platinatoll formájú eszközzel érte el. A 20. század elején az elektromos pirográfia kifejlesztése tovább segítette a pirográfia fejlődését.
A pirográf órák készítésénél egy pirográf eszköz segítségével rajzolom meg a kívánt ábrát, képet. Soha nincsen két teljesen egyforma alkotás, mindegyik egy kicsit más.
Egy másik kedves hobbinak is hódolok, ez pedig a varrás, ami szintén rabul ejtett. Táskákat és neszesszereket varrok a kívánt méretben és színekben. Leginkább rendelésre készítem őket, csak néhány darab érhető el belőlük. A táskáim azért különlegesek, mert csak korlátozott számban érhetők el, és igyekszem minél nagyobb precizitással elkészíteni őket, melyben benne van a lelkem egy kis darabja is.

3467 Ároktő, Apponyi u. 2.


2021 © Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.

Készítette a Viacom Informatikai Kft.