Takács István
Méz
Cím: 3444 Gelej, Széchenyi utca 24.
Tel.: +36 70 328 6867
Mail: takacsistvan66@freemail.hu

Tiszavalkról származom, ahol nagyapám és édesapám is foglalkozott méhekkel, annakidején még kasokban. Nagyobb méhészetet vezetett néhai nagybátyám: gyerekként mindig ott lábatlankodtam körülötte. A gyakorlati érdeklődés tehát egészen korán kialakult bennem a méhészkedés iránt, bár ez akkoriban még inkább csak játék volt, az iskolában például egyáltalán nem érdekelt a biológia, a rovarok világa.
2011-ben egy munkahelyi váltást követően úgy hozta az élet, hogy a gyermekkori élmények hatására magam is méhészkedésbe kezdtem. A baráti, rokoni körből magamba szívott ismereteken kívül semmivel nem rendelkeztem, a nulláról indultam. Jelenleg 100 méhcsalád tulajdonosa vagyok. Közben szaktudásom bővítése és a minőségi méztermelés érdekében egy tanfolyamot is elvégeztem.
A kezdeti nehézségek után ma már biztosan kijelenthetem, hogy jó döntés volt a méhészkedés felé fordulnom. Bár ez egy meglehetősen kiszolgáltatott szakma, gyakoriak a hullámvölgyek. Ami viszont megfizethetetlen, az a mentális kikpacsolódás, a jóleső csend, a teljesen önálló munkavégzés.
Vegyesmézem a helyi flóra teljes repertoárjából készül, melynek minőségét és sokszínűségét a Dél-borsodi Tájvédelmi Körzet biztosítja. A kultúrnövényekből származó méz is ennek a tájegységnek a terméke. Méheim számára igyekszem a legjobb minőségű virágokat biztosítani, így gyakran vándoroltatom őket legeltetésük érdekében Borsod megyén belül.
Termékeinket személyesen Gelejen a Széchenyi u. 24. szám alatt 10.00-tól 16.00 óráig lehet megvásárolni.

Az oldalon látható fotók egy része illusztráció!

 

3444 Gelej, Széchenyi utca 24.

A térség hasonló termékei

Veres Méhészet – méz (Mezőcsát)

Szegény idők jártak akkor, nagyapánk is szegény ember volt, azért kezdett el méhészkedni, hogy fiainak édességet tudjon adni… így kezdődött a családi méhészetünk története 1952-ben. A család ekkor Tiszadorogmán lakott, mely csodálatos hely volt egy méhész számára.

A térség hasonló termékei

Matuscsák Béla – méz (Nemesbikk)

2020 tavaszán kezdtünk el méhészettel foglalkozni. A megtermelt méz és a propolisz értékesítésén túl méhcsaládok eladásával is foglalkozunk.

A térség hasonló termékei

Szabó László – méz (Tiszakeszi)

Mivel úgy tapasztaltam, hogy az emberek ismét egyre szívesebben fordulnak a természetes megoldások, gyógymódok felé, egyre tudatosabban igyekeznek táplálkozni, és ennek keretében ismét kezdik felismerni a méz jótékony hatásait, szabadidőm hasznos eltöltése céljából 2019 tavaszán jómagam is méhészkedni kezdtem.


2021 © Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.

Készítette a Viacom Informatikai Kft.